HOME SWEET HOME

Jag landar i Uppsala om ungefär 20 minuter. Jag längtar så himla hårt tills jag går av den här bussen. jag har blivit åksjuk nämligen. Så jag mår tok illa! Det hjälper ju inte direkt att jag sitter vid datorn, men ändå :)

Men snart snart snart är jag hemma :)

PUSS

bussen

Nu sitter jag på bussen. Kommer ju hem idag men slutade lite senare, tog kvart över 4 tåget istället för kvart över 3. Men det gick lika bra de :) Jag är ju ledig nu i 5 dagar så jag har ingenting att klaga på :)

Jag trodde jag skulle dö idag på tåget. För när vi nästan var i västerås så stannar tåget och vänder och åker åt fel håll. Så kör tåget SKIT snabbt tillbaka! Jag trodde vi hade blivit kapade. Men sen insåg jag att vi bara tog en annan väg och att jag kom till västerås lite senare än vanligt bara, haha! Typiskt mig att tro att tåget hade blivit kapat va?

Nu ska jag läsa bloggar, sen sova! Ska hem till baby idag och imorgon ska jag klippa och färga håret :)

PUSS

Såna oljelampor som är på bilden gjorde vi igår :)


God morgon

IDAG KOMMER JAG HEM =)

Nu sitter jag på hyttan och ska snart tömma kylugnen och sätta igång den igen. Igår gjorde vi ljusstakar och oljelampor :) (bilder kommer)

Idag ska vi på förmiddagen göra andra oljelampor och sen bara leka på eftermiddagen, ska försöka komma på något att blåsa som sagt, men funderar i alla fall på vinglas en stund, vi får se vad dagen har att bjuda på :)

PUSS


det vi gjorde igår


pigg

Nu har jag precis kommit hem. Orkar inte tvätta bort sminket och ligger och har mega magkatarr! Träningen gick skit så nu ligger jag och är lite smått irriterad!

Jag får sova på saken, när jag väl somnar, är trött egentligen men jag ligger och tänker på skit saker!

Godnatt

trötter

Jahaja, nu sitter jag här igen. Fast nu är jag hemma och ligger i sängen, men ändå =) Mycket skönare må jag säga. Dagen idag har gått bra och snabbt och det väl längesen jag slutade 4 och solen sken så fint. Så nu blir man på så glatt humör när klockan snart är sju och solen fortfarande skiner.

Jag har precis skakat av mitt täcke och lakan ute så man sover gott i natt!

PUSS




30/3-2010

Hej hej!

Nu har jag jobbat klart för dagen. Slutar om 20 minuter men jag sitter bara här så jag har egentligen redan slutat. Carls bror Martin är här nu så det är därför vi inte jobbar, sitter bara och pratar.

Imorgon är jag och Carl själva, lena ska till Italien så imorgon ska vi bara ha roligt, blåsa konstglas som egentligen inte blir nånting. Bara leka helt enkelt, det ser jag fram emot, ska också tvinga mig själv att blåsa vinglas ;) haha.. Får se hur det går =)

PUSS


dagen

Nu ska jag börja ställa in lampor i kylugnen. Idag har jag assisterat lite och det har väl gått bra, får upp lite för lite glas bara. Men det ska jag ändra på ;)

Idag slutar jag 4 så ska direk hem och laga mat, sen ikväll blir det innebandy :) TAGGA TAGGA TAGGA




God morgon

 

Hej på er!

Nu ska jag snart börja sätta igång att blåsa. Jag och Lena ska blåsa kulor ser det ut som nu. Men det hinner väl ändras?

Ikväll blir det innebandy och jag är taggad, men min nya klubba så kommer jag sopa banan av grabbarna :) haha.. Vi är i alla fall 6 st som det ser ut nu, men hoppas vi blir 8 st så vi har en anbytare i varje lag :)

Nu blir det snart blåsa så jag skriver mer vid lunch

PUSS


En trött jag i morse


trött trött trött

Nu kollar jag på Joey, riktigt toligt program! Jag har precis ätit och diskat och nu tänkte jag duscha, men jag orkar inte. Så jag ska bara tvätta bort sminket och sen lägga mig i sängen :) Har tyvärr inga bilder idag och det kommer nog inte bli många inlägg ikväll eftersom jag är så trött. Men det förstår ni va?

PUSS




dööööööör av hunger

Idag slutar jag 5. Men det är ett litet problem med det, jag är så sjukt hungrig redan nu :P Men när jag kommer hem så ska jag ställa mig och laga pyttipanna, orkar inte gå och handla någon annan mat, plus att pyttipanna är så sjukt gott :) Men kom på att jag ändå måste till affärn för att handla snus, suck..

Det har gått skit att blåsa vinglas idag, jag blev så arg att jag kastade vinglaset jag gjorde och sket i att göra ett nytt. Jag ska sova på saken och försöka igen imorgon, då brukar det gå bättre :)

Nu ska jag kolla på något tv program tills jag slutar :)

PUSS

godnatt

Madde har precis gått hem och nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Men jag är så uppe i varv så har jag ont i ryggen också så det är inte så lätt att somna. Men klockan är ställd på 05.15 så jag antar att jag måste försöka sova i alla fall :)

PUSS Å GODNATT

Dagens shopping

Idag har jag shoppat hela dagen, kom just hem! Jag har märkt att man blir så glad av att shoppa, är inte det konstigt? Att spendera pengar gör en glad.. Men sånt är livet, jag har bestämt att jag får shoppa för 1000 kr i månaden faktiskt, det är inte så mycket pengar faktiskt!

Nu ska jag äta nånting och sen ringa madde!

PUSS


Kofta och linne från VILA.
Kofta: 179:-
Linne: 99:-


Kofta ginatricot
49:- (Rea)


Tunika, H&M 149:-



T-shirts jag fick av min jätte gulliga bror igår. Märket är Hummle


28/3-2010

Hej!

Jag har sovit hur mycket som helst idag. Har vart så sjukt trött, men jag kom upp ändå klockan 10, men då var ju klockan 11 efttersom vi ställde om tiden i natt.

Körde ni på Earth Hour i går kväll? Det gjorde jag vi. Man ska vara mån om miljön ;)

Nu ska jag fixa mig och sen dra in till stan en snabbis och shoppa upp lite pengar :)

PUSS

Dagen

Idag har vi vart hos syter och firat mattias :) Han fick en riktigt stor verktygslåda med massa verktyg av oss. Sedan fick han 4 st fönsterkulor av mig :)

Nu ska jag och baby åka och hyra film.

PUSS

P.s. Glasögonen jag använder på bilderna är skyddsglasögon som man MÅSTE ha när man står vid ugnen och arbetar en hel dag. Om du inte har skyddsglasögon så riskerar du att bli blind!


en annan liten present mattias fick :)





haha, en rolig present mattias fick av brorsan och david i paket.. HAHA


27/3-2010

Hej hej!

Det blev utgång igår och jag ångrade det verkligen inte. Var så himla himla roligt att gå ut :) Träffade på massa trevliga människor! Vi var på kalas där Björn Rosenström skulle uppträda, men jag tyckte inte att det var så bra faktiskt, men nu har man sett honom live också ;)

Träffade brorsan och David på bussen hem, sen när vi kom hem satt vi i köket till klockan 5 på morgonen och nu i morse gick jag och max upp 9. Haha, fyra timmars sömn kommer man inte långt på. Men nu är jag fit for fight och ska åka till syster och fira Mattias :)

Skriver mer sen :)

PUSS

vill hem :P

Sitter på bussen på väg hem nu. Kommer till uppsala halv 6. Har fortfarande inte bestämt om det blir party ikväll men nånting säger mig att jag kommer ångra mig om jag inte går ut, det är hur många som helst som ska ut och vi kommer i så fall vara ett jätte stort gäng. Men jag har inte bestämt mig än, magkatarren och huvudvärken säger nej.

Imorgon ska vi till syster, hennes kille fyller 30 så vi ska fira honom också, roligt roligt =)

PUSS

tappfärg

Dessa gjorde jag igår när jag blåste med tappfärg :)


FREDAAAAAAG

Äntligen Fredag. Idag har jag fixat med flaskor och nu ska vi sätta igång och smälta, skön dag. Jag går till tåget 14.40 så det är inte långt på dagen kvar :)

Vi gör smycken på hyttan av glas som har misslyckats. Halsband kostar 350:- och ringar kostar 160:- för er som har frågat :)

 

bilder från igår när jag assisterade :) Nu ska jag hitta på något vettigt att göra :)

PUSS

god morgon

Nu sitter jag på hyttan och ska snart börja jobba. Jag har lite lite träningsvärk sen igår i låren, men det är skönt att ha träningsvärk tycker jag :)

Ikväll vet jag inte vad som händer, antingen utgång eller hemmakväll. Det lutar åt hemmakväll, är skit trött idag och har fortfarande ont i huvudet. Tror jag satsar på att ligga hemma och kolla på tv :) Max ska nog med Grip och kolla på Björn Rosenström ikväll så då får jag verkligen ligga och slappna av ensam :)

Nu ska jag börja :)

PUSS


bajs dator

Jag har försökt att ladda upp bilder på bloggen 4 ggr nu. Men datorn hakar bara upp sig så jag lägger upp bilder på hyttan imorgon när jag kommer. Imorgon börjar jag 8 så jag har en timme på morgonen innan jag börjar blåsa att lägga upp bilder.

Nu ska jag försöka sova, huvudvärken har inte släppt så vi får hoppas att den släpper tills imorgon!

Imorgon kommer brorsan hem också, wooho<3

godnatt, puss

bilder

Hittade minneskortsläsaren på denna dator så lägger upp lite bilder ifrån idag :) resten kommer imorgon


Huvudvärk

Usch, sitter på hyttan med jordens huvudvärk. Jag har vart trött hela dagen och för en timma sen fick jag super ont i huvudet och nacken. Bara jag inte börjar bli sjuk nu till påsk och allt!

Jag ska iaf träna idag. Ska hem och göra pannkakssmeten och sen sticka iväg. Eftersom det är våffeldagen idag och jag inte har något våffeljärn så ska jag käka pannkaka :)

Bilder kommer ikväll om det går att ladda upp. Annars lägger jag upp på hyttans dator imorgon :)

Nu ska jag slå ut kassa och ta in skylten och sen dra hem :)

PUSS

 


bilder

Här kommer bilder på oljelampor och smycken vi gör :) Just nu håller vi på med olje/vinäger flaskor. Jag håller tappfärg. Det går bra, men jag är riktigt trött idag, hoppas jag blir piggare efter träningen senare :)

Imorgon åker jag hem igen, veckorna går så himla snabbt. Sen är det påsk nästa vecka också så jag åker hem på Onsdag eftermiddag och börjar igen på tisdag :)

PUSS

Oljelampa

Ringar :)


älskling

Nu sitter jag och baby och kollar på tv och myser :) Ska snart hoppa in i duschen innan andra avenyn sen hoppa i säng? haha..

Imorgon blir det träning, skönt. Roligt med träning, tror jag har gått ner några kilo efter jag började träna här i Ramnäs med innebandy och gympa :) nice nice..

Nu ska jag duscha :)

PUSS



Snygga oljelampor


50 minuter

Hej!

Har jobbat på med karaffer idag och korkar. Det gick fin fint och dagen har gått himla snabbt! Skönt med såna dagar då tiden går så fort tycker jag :)

Nu ska jag knäppa kort på hyttans alla grejer så såna bilder kommer upp här ikväll om jag kan ladda upp bilder på bloggen ifrån min dator. Den var ju så seg igår!

Nu ska jag äta frukt :)

PUSS

Bilder

Nu ska vi fortsätta blåsa specialkarafferna som vi hållt på med hela dagen. Tänkte bara att jag skulle lägga in bilder från igår först :)

Skriver mer senare.

PUSS

Ett glas som är blåst med tappfärg

Såhär ser tappfärgen ut

Så här ser det ut när man assisterar, Lena assisterar Carl på bilden

Så här gör man luftben :)


CLICK

Nu ska jag kolla på min favorit film, Click! Så sjukt bra och sorglig film.

Det går fortfarande inte att ladda upp biler så jag laddar upp från hyttans dator imorgon så får vi se om det funkar då :) Träningen gick bra och jag sprang skiten ur mig, riktigt skönt!

Nu ska jag kolla Click tills jag somnar, om och om igen ;)

PUSS

TV

Nu har repotaget kommit ut. Jag är med i början då jag står vid ugnen och sedan rullar glaset i färg. Det är bara 5 sekunder ungefär, men ändå :D

Här kommer hela ropotaget http://svt.se/2.96110/1.1937740/forst_med_farg_for_atervunnet_glas?lid=puff_1937740&lpos=lasMer

PUSS

skit dator

Blir så less på datorn.. Det går inte att lägga upp bilder på bloggen, blir så less... Nu håller jag på att byta om och ska dra på innebandy om en timme :) jag är så sjukt taggad, kommer springa skiten av mig idag, ska bli såååå roligt :D

Jag lägger upp bilder ikväll när jag kommer hem om det går :)

PUSS

23/3-2010

Louise<3 sitter och håller mig sällskap på hyttan, jag slutar klockan fem idag så det är skönt att inte behöva sitta själv den sista timmen :)

Idag kom SVT hit och filmade lite. Det gick bra och vi får se om jag hamnar på tv ikväll, tvärsnytt 19.15 ikväll ska det komma :) Sen har jag kollat på Lena och Carl när de blåser parglas och hittat på en ny desig till oljelamporna.

Nu ska jag vara social med lollo<3 och sen ska jag gå hem och laga mat.

Bilder kommer ikväll :)

PUSS

innebandy

Storvreta - Dalen på tv :) Hoppas Storvreta vinner så de går vidare, jag håller tummarna för att Storvreta vinner!

affären

Nu ska jag snart gå och handla när jag slutat. Handla mat är bland det tråkigaste som finns! Eller det är mysigt när man två i en stor mat affär, men inte när man är själv på konsum och ska stor handla mat för veckan :P men jag måste, tyvärr :)

PUSS

köpa

Har fått förfrågningar om jag säljer glas och så hemifrån. Och jag ska ta en diskution med Lena om det för då är det bara att jag tar hem de folk vill ha och sen går ändå pengarna till företaget. Men de jag tar med mig hem som jag har gjort, de säljer jag!

Är det många som är intresserade av att köpa saker om jag tar hem de ni vill ha?

PUSS

Västerås tidning

Västerås tidning är här nu och intervjuar och knäpper kort. Jag är med på kort när jag hämtar glas, så vi får se om jag kommer med i tidningen nån gång i veckan eller nästa vecka, coolt va? ;) Jätte roligt att så många tidningar har nappat på denna världsnyhet med tappfärgen :)

Nu ska jag fortsätta lyssna på deras intervju och sen hjälpa de som är här att ta fram och flytta om glas och så. Rolig dag!

PUSS

Projektarbete?

Någon som är intresserad av att köpa mitt projektarbete?

40.000:-


21/3-2010

Hallå hallå!

Nu har jag precis ätit frukost och jag var uppe med tuppen, gick upp för en timme sen och kände mig helt utvilad, det är skönt :)

Max och jag åkte in till stan igår på eftermiddagen och köpte en varsin klubba, jag köpte en fatpipe och max köpte en unihoc. Skit snygga var de i alla fall!

Min kamera har gått sönder så det kommer inte komma in några bilder men jag ska försöka fixa en tills imorgon då jag åkter tillbaka till Ramnäs igen!

Nu ska jag kolla tv och somna om :)

PUSS

20/3-2010

Hej!

Sitter med baby här hemma och ska bege oss till stan senare idag, jag ska ligga och vakna till i soffan först och senare på eftermiddagen åker vi nog in. Om vi åker in alls :P Jag ska kolla på nya skor och ny klubba till sbu, och baby ska kolla ny klubba. Nice nice!

Var hos Mickan<3 igår, ytterst trevligt. Var där till klockan 3 i natt och vi hade super roligt! Måste göras om tycker jag, nu kör vi så varje Fredag, visst? :)

Nu ska jag kolla tv :)

buss

Sitter på bussen nu är vill bara vara hemma på en gång. Men tyvärr ska jag sitta här i 1 timme till, usch. Men vad gör man inte för att få träffa mamma och pappa? :D

Jag sitter alltid och skrattar för mig själv på bussen. Jag kommer alltid på mig själv att när jag lyssnar jag på musik så sjunger jag alltid med och när jag läser nånting sitter jag ofta och muttrar för mig själv. Folk på bussen lär ju tycka jag är mongo. Kan också skratta högt över skämt jag aldrig fattat förut som jag fattar nu. HAHA! Så nu får jag sitta och tänka på att jag inte ska sjunga när jag lyssnar på musik. Men det går rätt bra ändå, folk blir väl aldrig sura när man hör någon annan sjunga när man bara vill sova?

Nu ska jag fortsätta sjunga på bussen och glädja mig åt att det är Fredag och att jag ska hem :)

PUSS

intervjuer

3 st intervjuer har Carl och Lena gjort igår och idag. Roligt ju :) Det kom ut i VLT redan igår :P tråkigt att det inte kommer i uppsala tidningar men ändå, det är super roligt..

Nu ska jag fortsätta leta mailadresser, skit svårt att maila till utlandet, USA, spanien, tyskland m.m.

PUSS

Ljustakar

Här kommer blder på de nya ljusstakarna vi har gjort i hyttan, med tappfärg.


Världsnyhet

Världsnyhet, glasfärgrevolution för återvunnet glas

 

De senaste två åren har Ramnäs Glashytta tillsammans med sin leverantör av glasfärger, OPTUL tagit fram tappfärg som är kompatibel med återvunnet glas! Det är en världsnyhet och ett viktigt steg i miljöarbetet inom glasbranschen som möter 2000-talets krav. Detta medför en utveckling av det återvunna glasets status inom både konst och design.

 

– För två år sedan började OPTUL producera tappfärger kompatibla för floatglas (COE 82 +/- 3) för framställning av FF-DOT. Inspirerade av våra kunder Carl Ryd och Lena Måwe från Ramnäs Glashytta i Sverige, har vi utökat antalet färger för floatglas med dessa tappfärger. Detta möjliggör att på ett nytt sätt kunna färga återvunnet glas och samtidigt bidra till en förbättring av miljön.

 

(Uschi Ullmann, VD, OPTUL Spezialglas GmbH)

Ramnäs Glashytta startade sin verksamhet den 1 december 2007. Ett stort miljöengagemang hos de båda glaskonstnärerna Carl Ryd och Lena Måwe har gjort att glashyttan har en miljöprofil. Denna miljöprofil innefattar bland annat, endast användning av återvunnet glas (sodaglas, floatglas), ingen användning av gasol och förpackning av glaset i återvinningsbart emballage.

– Under verksamhetens första två år har vi arbetat för att utveckla färgtekninker till återvunnet glas. När nu OPTUL har tagit fram kompatibla tappfärger presenteras många nya möjligheter!  Ett stort genombrott för alla som arbetar med återvunnet glas världen över.

(Lena Måwe och Carl Ryd ägare av Ramnäs Glashytta AB)

 

Sedan starten har det funnits en mindre begränsning i produktionen. Det har bara varit möjligt att färga glaset med en typ av teknik nämligen genom att rulla glaset i färgpulver och färgkross. En av de viktigaste färgteknikerna inom manuell glasframställning är tappfärg och den har inte varit tillgänglig för det återvunna glaset tidigare, men det är den nu!

 

Ramnäs Glashytta

www.ramnasglashytta.se

 

Optul

www.optul.de

 



filmer

Nu har jag tränat, gick skit bra. Var lite seg på slutet bara men det ska jag träna upp!

Jag fick hem mina filmer ifrån cdon.com idag också. Slagskott, material girls och click beställde jag hem. Har sätt allihopa men alla är skit bra, mina favoritfilmer är det.

Imorgon kväll blir det filmkväll med Ida och Kalle tror jag :D Kommer bli great!

Men nu ska jag kolla på filmerna och sen sova :)

Skriver mer sen eller imorgon :D

PUSS


fyrkantiga ögon

Har suttit vid datorn hela dagen och letat adresser så det känns som jag har fyrkantiga ögon. Lägger upp press releasen senare ikväll. Slutar snart och ska upp till konsum och köpa pyttipanna då och sen iväg och träna, kommer inga bilder idag, men tar bilder imorgon..

Skriver mer ikväll!

Jannice: mina vinglas är inte till salu, jag är inte tillräckligt duktig än för att sälja tycker jag. Vill helst behålla mina glas eftersom de är de första jag gjort :)

PUSS

Världsnyhet

Idag har jag suttit och letat mailadresser till hur många tidningar som helst i hela sverige och världen. Vi har nämlgien skickat ut våran press release och det ska redan komma 2 st tidningar imorgon och göra repotage :) Vet inte om jag kommer få vara med i tidningen :P men jag ska försöka komma med på ett hörn ;)

Kommer skriva ut press releasen här på bloggen imorgon så ni får se vad det handlar om. Men det är i alla fall en världsnyhet inom glasblåsar världen. Skriver det imorgon om det är okej för Lena och Carl att jag lägger upp den så klart :)

Nu ska jag kolla på ny innebandyklubba på internet eftersom jag ska köpa ny till sbu cupen ;)

PUSS


Vinterkräksjukan

Jag sitter på hyttan och har öppnat klockan 8 idag. Så nu har jag precis tömt kylugnen och satt igång den så jag kan blåsa idag :)

Det går vinterkräksjukan här på dagiset i Ramnäs, Eftersom Carl och Lena har sina ungar där så är jag lite nervös över att få det. Men jag har tagit med mig handsprit till hyttan idag så jag ska rengöra efter allt jag har tagit i. Fick reda på igår att Lenas sambo Micke hade spytt, BLÄÄÄÄ! Vet inte om det var vinterkräksjukan men det är bäst att vara på den säkra sidan och tvätta sig med handsprit :)

PUSS



Fönsterkulor jag gjode igår :)


Godnatt

Åh. jag är så uppe i varv nu efter innebandyn. Men jag får försöka lugna ner mig lite, är ju trött i kroppen men inte i hjärnan :P förstår ni vad jag menar?

Innebandyn gick så där, gjorde några baljor men som vanligt ville inte bollen studsa som jag ville. Men bättre lycka nästa gång som man brukar säga!

Jag får i alla fall vara lycklig över att mitt hjärta kommer imorgon<3 har saknat honom sååå..

Godnatt :)

innebandy

Hellu

Nu har jag ätit pasta med ostsås. Skit gott var det! Ska börja byta om redan nu så jag har det gjort till jag ska åka och sen ska jag försöka städa undan lite här också, eller inte. Jag tror jag städar undan imorgon när jag slutar 4 och bara ska direkt hem :)

Skriver mer sen :)

PUSS



Idag när Carl och lena filmades :)


Just nu

Sitter bara och slöar, och snorar så klart :P Men ikväll blir det ändå innebandy, får bara ta det lite lugnare så är det ingen fara sen :)



just nu


16/3-2010

Hej!

Jag somnade inte så tidigt igår :P Låg och kikade på tv och sen kom bästa louise en stund på kvällen, men jag somnade i alla fall klockan 10 och var utvilad när jag vaknade men nu har jag blivit trött igen, förmodligen för att jag bara sitter ner nu första timmen då jag är själv.

Idag ska jag komma hit en kille och filma kanske, spännande va? Så håll utkik så kanske ni får se filmen senare. Den ska klippas ihop och fixas sen lägger jag upp den på bloggen =)

Nu måste jag gå och gravera in datum på fönsterkulorna jag gjorde igår som ska bli mattias 30 års present =D

PUSS



De svartvita ska mattias få :)


godnatt

Jag vet att klockan inte är mycket nu. Men jag tänkte stänga av datorn och försöka somna så snabbt det går. Är hur trött som helst och har super ont i huvudet, usch!

Godnatt

Joey

Sitter i sängen och kollar på Joey nu, haha... Riktigt bra program i alla fall :) precis duschat och ätit så nu blev jag tött. Får se när jag somnar i kväll då, kommer säkert somna så fort jag ställer ifrån mig datorn men jag hoppas att jag inte gör det.

Hade tänkt att läsa lite ikväll också, ur boken: När livet stannar. Den är så hemsk att läsa så jag har inte läst den på ett tag, men nu är det dags igen tycker jag :)

PUSS

jahaja

Sitter på hyttan nu. Fick sluta 5 idag, Lena ska föreläsa i västerås och carl hade inskolning med lilla Hannes. Så jag är jätte trött nu eftersom jag gick upp 5 i morse också :P Men som tur är har dygnet 24 timmar. Har ju färdig mat också, så ska bra in på konsum och köpa snus snabbt innan jag går hem :) Ska lägga mig i sängen direkt och kolla på tv tills jag somnar, känns som jag kommer somna 8 ikväll.

Nu ska jag fortsätta lyssna på min nya favvo låt Casablanca - La voix, så jävla grym :D

Godmorgon

Sitter på hyttan nu med en rinnande näsa. Lena är hos tandläkaren och Carl kommer snart. Så jag hade lite tid själv nu innan jag ska börja blåsa. Funderar på om jag ska göra kulor eller vinglas, men jag blir så arg när jag inte klarar av att göra vinglas :P tror det blir kulor till att börja med i alla fall.

Idag ska jag städa när jag kommer hem. eller i alla fall dammsuga och göra rent på toaletten, skönt att man slutar 4 så man hinner med det. Och sen skickade mamma med mig 3 st matlådor också så jag behöver inte laga mat idag :) sköööönt...

PUSS



3 st nya vinglas som jag gjorde i Fredags


godnatt

Jag har legat i sängen från kvart i 9. Jag ska upp 05.15 så det känns som jag måste försöka sova nu för att kunna orka med morgondagen. Men det är skönt, för denna veckan jobbar jag bara till 4 så det är inte så lång vecka heller :)

Frican kom förbi en stund idag också och kollade på gossip girl och snackade sbu cupen :) Ska bli skit roligt om alla kan vara med tycker jag, sen festa efteråt ;) GREAT

Puss och godnatt :D

mer shopping

Jag och baby åkte in till stan en snabbis idag också och kollade kläder. Hittade såklart en kofta som jag fick med mig hem :)





Legging från lindex och tröja från lindex



Ny kofta: Ginatricot 249:-

Nu ska jag slinga babys hår :)


14/3-2010

Sitter här och är förkyld som ett as. Det enda jag tyckte var bra med melodifestivalen var när Casablanca gjorde om den där opera låten från förra Eurovision. Den hade gått längre än vad hennes låt gjorde tror jag :)


herregud

Jag säger bara ett ord om melodifestivalen: PINSAMT

Nu ska jag sova!

melodifestivalen

Herregud, jag förstår inte hur den internationella juryn röstar egentligen? den låten som leder nu är ju helt kass. Herreguuuuud, såååå sämst. Jag hejar på Pernilla Whalgren eller Erik Saade. Det gör ingenting om Ola går vidare heller, men de andra låtarna var inte så bra tyckte jag..

Ska kolla vidare nu och hoppas på att det svenska folket har lite bättre smak för musik :)

PUSS

dagens

Dagens inköp och dagen outfit



tröja Lindex 149:- och byxor också Lindex 149:-



tröja från VILA och sen mjukis


13/33-2010

Jag har precis kommit hem från stan, har vart hos syster och hos mormor. Sen åkte jag, mamma, pappa och max och handlade och lunchade :) Hittade ett par nya leggings och en ny tröja inne på lindex som jag köpte, bilder på de kommer sen.

Har blivit sjuk också, har lite feber och är förkyld, så ikväll blir det bara ta det lugnt och kika på melodifestivalen och mysa med mamma och pappa :)

PUSS

bussen

Sitter nu på bussen och är hemma halv 6. Ska fixa en grej inne i stan bara sen ska jag hem! Ska bli skönt att åka hem, men på något sätt så känns det som att hela helgen bara försvinner och sen är det söndagkväll :P men nu ska jag hinna med så mycket som möjligt när jag är hemma faktiskt. Ska till mormor imorgon, ska till syster imorgon, träffa friends ikväll :) Jag kommer nog hinna med massor nu :) Så länge man inte super så är det ju lugnt, då försvinner inte en dag till att vara bakis :P

Skriver mer sen

vinglas

Hallå! ska gå till tåget om en halv timma och ska hem. Gjorde vinglas igår och gjorde det i morse också, gick kanske lite lite lite bättre idag. Får se på Måndag :)

Hörs när jag kommit hem



fötterna blir ju lite små :P



haha


bilder



Lena läggaer på färg



Värmer in färgen i glaset



Här kommer Carl med en så kallad puntel för att vända på biten så man kan "öppna" den


pannkaka

Hej!

Dagen idag gick skit bra. Jag gjorde mitt första vinglas idag, haha, vart ju skit fult. Men nu har jag gjort mitt första så jag ska bara öva öva öva. Men det kommer ta mig hur många år som helst innan jag klarar av att göra ett. Men nu har jag iaf prövat. Sen satt jag bara och rev papper i dokumentförstöraren och kollade på när Lena och Carl gjorde ljusstakar och delar till nya lampor vi har köpt.  Jag tycker att det är roligt att kolla på för man ser hur man ska göra och så tänker jag på hur jag gör. Man ser att man kan ta bort vissa moment eller lägga till andra. Men det kändes iaf bra med vinglasen trots att de inte blev så snygga. Ni får se kort imorgon eftersom glasen står i kylugnen nu J

Nu har jag duschat, diskat och ätit pannkaka så jag tänkte lägga mig och kolla på Jumaji, såg det två gånger igår redan men den är så bra så jag vill se den igen :)



Ny lampa Lena gör om


godnatt

Nu tänkte vi sova :) skulle egentligen kollat på Jumanji men både jag och baby är super trötta så det blir att sova istället :) Hände så mycket bra på andra avenyn idag så jag vet inte om jag kommer kunna sova ens :P haha.. Sån är jag!

Godnatt



Så här ser det ut varje gång max kommer till mig i min halls :P 3 par väskor och påsar och skit :P


andra avenyn

Nu sitter jag och baby och kollar på andra avenyn :) Jätte mysigt.. Tänkte kolla på Jumaji senare och sen sova :) Det är ju super spännande på andra avenyn, trodde att Katarina skulle få missfall när hon ramlade ner i trappan. Men barnet klarade sig, tur :)

PUSS



Blir jätte röd på armarna när jag blåster glas. Syns inte så bra på bilden, men dem blir illröda..


andra avenyn

Nu sitter jag och baby och kollar på andra avenyn :) Jätte mysigt.. Tänkte kolla på Jumaji senare och sen sova :) Det är ju super spännande på andra avenyn, trodde att Katarina skulle få missfall när hon ramlade ner i trappan. Men barnet klarade sig, tur :)

PUSS



Blir jätte röd på armarna när jag blåster glas. Syns inte så bra på bilden, men dem blir illröda..


10/3-2010

Dålig uppdatering igen. Men det blir lite så nu när Carl är tillbaka och jag har blåstid på 1 timme och sen har jag massor med annat att göra. Men jag får uppdatera mycket på kvällen istället :)

Idag har jag gjort rent glasflaskor från etiketter och sånt. Efter det fick jag gå till konsum och posta 4 paket från hyttan. Sen gick jag till tåget, skulle till tandläkaren i surahammar. Det gick bra och jag hade inga hål eller tandsten.

Nu ska vi kolla house och sen Jumaji :D



Mina skor har kommit, är super nöjd :D


sträckning i låret

Har precis kommit hem ifrån träningen. Det gick bra idag men jag sträckte låret, typiskt mig va? Men jag får skylle mig själv eftersom jag inte värmer upp :P

funderar på att gå och ta en kopp te, men jag orkar inte resa mig upp. Dagens I-landsproblem? Nej men tar jag te så blir jag sugen på macka och man ska inte äta så här sent på kvällen, jag ska ligga här och vara hungrig. Då kanske frukosten blir godare imorgon?

Godnatt på er :)

PUSS

Det funkade

Nu funkade det att lägga in bilderna nu :) Skönt det iaf.. Jag hade blivit galen annars :)

Imorgon ska jag blåsa på morgonen och då tänkte jag göra lite snurror :) Idag gjorde jag fönsterkulor på morgonen och alla jag gjorde blev bra, alla kommer hamna på hyllan i hyttan, det är ju skit bra ju. Sen gick det skit bra att assistera också, fick upp rätt mängd glas och det gick kanon :)

Här kommer bilder, skriver mer sen :)

PUSS



haha, tråkig bild jag vet. Jag tyckte den var rolig :D



dessa grejer assisterade jag på idag :)


9/3-2010

Ojoj, dålig uppdatering! Men jag har inte haft tid att skriva idag. Har blåst och assisterat hela dagen :) Just nu sitter jag och är irriterad för min minneskortsläsare funkar inte på datorn och jag har knäppt rätt mycket kort idag. Men ska starta om datorn och sen försöka igen :)

Har gått skit bra idag och jag är nöjd. Gick kanon att assistera, bättre än någonsin faktiskt, är inte det roligt va?

Nu ska jag starta om datorn och sen försöka slänga upp lite kort. Skriver mer snart :)

PUSS

middag och tårta

Kom hem halv 8 idag från Carl och Sara. Blev ditbjuden på middag och vi åt strömming med potatismos. Riktigt gott faktiskt. Till efterrätt blev det marängtårta med kiwi, banan och hallon på! MUMS!

Jag har precis kikat på outsiders och ska nu kolla på Svenska Hollywood fruar och sen ska jag sova. Är grymt trött fortfarande, det tar ett tag innan man kommer tillbaka när man drack både fredag och lördag. Men det var det värt ;)

PUSS



allt glas vi tar ut innan vi smälter



här är allt glas vi lägger i efteråt


trötter

Är ganska trött idag, eller jag blev det nu. Sista timmen och allt! Carl och Lena kom tillbaka kvart i 4 och kollade hur dagen hade varit och nu har de precis åkt hem igen :)

Ikväll blev jag bjuden till Carl och Sara på fika. Sara fyller år så ska dit på kaffe och tårta bara! Känns som det kommer bli jätte stressigt, men nu ringde precis Carl och sa att jag var bjuden på middag hos dom så jag ska dit direkt när jag slutat :) Mysa lite med Hugo och Hannes också, deras barn :)

Nu ska jag börja städa upp lite och sen slå ut kassan

PUSS

8/3-2010

Har inte blivit så mycket inlägg i helgen. Men det är ju förståligt :)

Igår gick vi och ja oss klockan 9. Helt döda, men jag vaknade iaf pigg i morse. Men det förstördes på bussen då jag slocknade helt igen. Hehe! Men det är skönt att få den där extra timmens sömn på bussen faktiskt.

Nu sitter jag på hyttan iaf, själv. Carl är tillbaka från och med idag. Men Lena och Carl åkte in till stan för att göra ärdenden och jag sitter här och smälter. Så vi har precis tagit ur allt smält glas ur ugnen och nu håller jag på att kasta i hårt glas (glasflaskor) som sedan får smälta ihop.

Alla bilder jag har tagit kommer ikväll. Sitter på hyttans dator och dom har ingen minneskortläsare.

PUSS

7/3-2010

Åh jag är så glad, fick reda på jordens mysigaste grej igår :D I'm SOOOOOO happy :D

Igår hade vi skit roligt här hemma, grabbarna kom ifrån stan senare på natten och drog hem runt halv 3. Då skulle jag och Frican gå ut, jag skulle gå med henne. Men vi mellanlandade hos erik och så blev allt kaos så jag och max kom hem halv 5 i morse. Galen kväll, men det var roligt :)

Idag har jag vart och shoppat en del :) men det är jag värd. Roligt med lite nytt i garderoben :)

Nu ska jag kika på innebandy på tv :)

PUSS



igår



igår



shopping :D ginatricot 149:-



shopping :D Ginatricot 149:-


PARTYYYY

Hej babes!

Sitter och har fest hemma hos mig. Väntar på att folk ska komma, folk kommer hit med 00.10 bussen ifrån stan. Så vi ska börja festa riktigt då :)

Bilder kommer upp imorgon om jag kommer ihåg att knäppa med mobilen. Andra kameran har inge batteri.

PUSS


bussresan

Goddag på er!

Nu sitter jag på bussen och är i uppsala om ungefär 30 minuter :) Skönt det var att åka buss när det är ljust, Annars känns det som man kommer hem så sent :P

Ikväll ska jag och baby till mickan<3 Frican ska såklart också dit, hjärtat mitt. Ska bli roligt att umgås med alla igen.

Brorsan kommer hem samtidigt som mig idag också, min andra halva. Skönt att ha han hemma. Sen kommer ham hem om 2 veckor igen då sophies mattias fyller 30 år :)

Ses i munge folket ;)



Min packning på bussen tar upp ett helt säte ;)


Kort inlägg

Kort inlägg nu på morgonen. Jag och lena ska köra bokföringen nu :)

Micke har precis vart och fotat här på hyttan. Hoppas jag blev bra på bilderna ;) haha nä men det var till någon bussreklam :)

Fint väder är det ute, känns inte ens som att det är -10 grader nu när solen tittar fram. Jag längtar efter våren nu, använda andra skor och kläder.

PUSS


20.52

Ligger i sängen och är helt död. Mina ben är som spagetti efter träningen. Men det var riktigt skönt att träna iaf :)

Nu ska jag lägga mig och läsa och sen sova =)

natti natti




spwcualkaraffen vi ska göra imorgon om planerna inte ändras :)


snyggt

Här kommer en video på en kille som blåser glas. Det jag tycker är synd är att man inte får se när han gör det från en "vas" till ett fat.


Alone

Nu sitter jag själv, Lena har åkt iväg och postat lite paket.

Idag gjorde vi korkar, och packade. Så imorgon blir det specialkaraff och vaser. Kanon! Har vart en bra dag idag tycker jag, tiden har gått fort och det har vart roligt :) Det är ju alltid roligt här, men idag var det extra roligt, jag vet inte varför :P

Det är 35 grader i hyttan när vi blåser på dagarna så jag är ganska trött och svettig just nu! Men det är ju gympa ikväll klockan 6 och jag slutar klockan 5 så jag hinner inte duscha innan heller :P Äsch, jag ska ju ändå bli svettig på gympan, eller hur?

PUSS

lunch

Nu ska vi snart ha lunch :) mums.. Jag är tok hungrig, har ju pyttipanna med mig så det ska bli riktigt gott att smaska i sig det.

Här kommer bilder på vad vi gjorde igår :)


4/3-2010

God morgon god morgon god morgon :)

Sitter nu på hyttan och ska snart börja limma :) Efter det ska vi göra vaser och specialkaraffer (bilder kommer till lunch) sen vet jag inte vad vi ska göra.

Glasen vi gjorde igår blev skit snygga. Svart och röd passar ypperligt in bland de andra färgerna. Det har blivit som en färghörna i hyttan och det gillar jag. Jag älskar stark och mycket färg :)

Nu ska vi sätta igång.. Skriver mer vid lunch :)

PUSS



Det läcker in i hyttan


godnatt

Nu ska jag lägga mig ner och försöka sova. Max ligger redan och halvsover så jag ska bara läsa klart bloggarna och sen lägga mig =)

Vi kikade på andra avenyn idag och så klart hände det mest spännande när programmet slutade, det är så typiskt. Det är bara vänta tills på Onsdag när det går igen :)

Imorgon är det träning på schemat och det ska bli riktigt skönt faktiskt, eftersom det inte blev någon innebandy igår. Styrka kondition är det imorgon =)

PUSS



Våra mackor vi gjorde idag :) Mina är de små mackorna. Alla glutenfria mackor är så små :P


osociala

Nu ligger jag och baby i soffan, han kollar på tv och jag sitter vid datorn. Det brukar alltid vara så att när han är här så är både jag och han så osociala. Haha, men det ska det bli ändring på nu :)

Idag åt vi pyttipanna, jag orkade inte ställa mig och göra pizza, den skulle ju jäsa och grejer så det tog för lång tid, jag var så hungrig, hehe! Men pyttipanna blev det och det var super gott :) Nu hade vi tänkte att göra toast och sen kolla på andra avenyn eller grey's anathomy som har premiär ikväll.

Skriver mer sen :)

PUSS


Carl blåste fat idag


Carl blåste ett fat idag



jag och baby just nu


3/3-2010

Goddagens!

Idag har carl vart här och blåst. Det gick bra, jag assisterade nästan hela dagen så det var riktigt roligt. Gjorde stora fat till Guldstänk. Sen gjorde vi mina favorit glas också i rött och svart, kommer bli så otroligt snyggt :) Jag kommer visa bilder ikväll då jag lägger in bilderna på datorn.

Lena och Carl har gått hem nu och jag sitter bara och väntar på att få gå hem. Jag är så himla hungrig, hade jätte lite lunch med mig idag och ingen frukt.

Ikväll kommer baby :) då ska jag festa till det extra mycket med hemmagjord pizza :)

PUSS

kvällens planer

Det blev ingen innebandy idag så nu ligger jag i soffan och zappar mellan kanalerna. Antingen Hogan knows best eller barn som vill byta kön. Hmm, dagen i-landsproblem? hehe.. Eller just de, Dating in the dark, hmm. Då blev det ännu svårare.. Vad ska ni kolla på ikväll människor?

hungrig

Sitter själv nu och äter äpple, jag är så sjukt hungrig.

Idag ska jag äta falukorv med vitkål och morot, eller så går jag till konsum och köper potatis och gör en potatiskaka, jag har inte bestämt mig. Men det lutar väl åt att gå till affären :)

2/3-2010

Hej!

Sitter på hyttan nu och har precis ätit frukost. Väntar på att kylugnen ska komma upp i rätt temperatur (675grader) innan vi kan börja blåsa. Idag ska vi börja med att göra kulor :)

Vi får se om det blir någon innebandy ikväll. var endast 5 st som hade tackat ja, och man måste vara minst 6 st. Egentligen så är jag så pass trött och förkyld att jag inte orkar gå, men det är så himla roligt så det är nästan ett måste för mig ändå :)

PUSS



Allt vi gjorde igår



fint väder ute idag


Bok nörd

Jag har alltid gillat att läsa böcker, det trodde ni inte va? :) Köpte 4 st böcker på bokrean i Fredags när jag och mamma gick på stan.

Just nu håller jag på att läsa en bok som heter När livet stannar. Den handlar om en kvinna som förlorade sina två av tre barn, sin man och tre nära vänner i flogvågskatastrofen som hände den 26 december 2004. Boken är verkligen hemsk men den är så bra att jag inte kan sluta läsa.

" Hur ska vi klara alla möten med dem som kände oss när vi fortfarande levde? tänkte Malin Sävstam när hon kom tillbaka till Sverige från Thailand efter flodvågskatastrofen. Hon hade förlorat två av sina tre barn, sin man och tre nära vänner - och hon kände det som ett straff att hon själv hade överlevt.

Tiden som följde vad fylld av smärta som blev rent fysisk. Men efter ett år kunde hon skriva: Jag vet att man inte dör av sorg! och efter ytterligare ett år kunde hon allt oftare uppskatta den andra chansen som livet gett henne"

I När livet stannar berättat Malin Sävstam idag om katastrofen och om hur hon och sonen Alex genomförde de första åren efter den. Berättelsen går från svartaste kaos till gryende hopp. Det är en upprörande och oerhört sorglig bok, men också en ärlig och klok berättelse där läsaren får vara med i sorgens alla stadier.

Verkligen ett boktips om man gillar att läsa som jag gör :)


Nyttig mat

Maten jag åt idag var skit got :D Ska ätas varje dag nu,

nyttigt är gott!


trött

Hallå där!

Nu har jag lagat mat, diskat och duschat. Kollar runt lite på tv på House nu, sjukhus program är min favorit.

Till middag blev det fläskkotlett med gurka, vitkål och morötter. Ja jag måste skärpa mig nu med chips och onyttigheter. Så allt jag äter ska jag äta sallad till, ingen pasta, potatis eller ris. Får se om det hjälper lite :) Gå ner lite i vikt och sen börja bygga muskler på det :)




1/3-2010

Hej på er!

I veckan jobbar jag till 5 men idag så jag hoppas att louise kommer och håller mig sällskap :)

Idag har vi gjort korkar (kommer bilder) och sen har vi gjort smycken. I morse när jag åkte till västerås med bussen så var bussen en kvart försenad så jag kom till västerås 08.10 och mitt tåg till ramnäs går 08.15 så jag fick springa som en tok, men jag hann i alla fall så det var tur. Men det tog mig 30 minuter att gå till hyttan ifrån tåget idag, vilket väder det är alltså. Nu räcker det med snö tycker jag!

PUSS

RSS 2.0